Vriendin Herman lastiggevallen om leeftijdsverschil

Het valt voor Herman Brusselmans (60) en zijn vriendin Lena (25) niet altijd mee om samen in het openbaar te verschijnen. De Vlaamse auteur en de Amsterdamse worden vanwege het leeftijdsverschil van 35 jaar regelmatig op straat nagekeken. „Daarom komen wij ook maar heel weinig buiten.”

„Lena en ik zijn nu ruim twee jaar samen, en er wordt nog altijd vijandig gekeken en gereageerd”, vertelt Brusselmans in het Vlaamse weekblad Dag Allemaal. „Zeker in de zomer, als Lena wat luchtiger gekleed is. Dan zie je mensen staren, zo van: ’Wat ís dat voor een koppel?’ Daarom komen wij ook heel weinig buiten en gaan wij niet naar feestjes of recepties, omdat Lena niet beschouwd wil worden als ’het lief van’.”

De reacties beperken zich echter niet alleen tot het werpen van giftige blikken op het stel. Onlangs nog werd Lena fysiek lastiggevallen toen de twee samen in het park waren. „Ze lag op een bankje op mijn schoot”, zegt de auteur, „en ineens trok één of andere gast haar bij haar benen, terwijl hij haar uitschold voor hoer.”

Brusselmans denkt echter niet dat er sprake is van jaloezie. „Mensen houden niet van wat buiten de norm valt. Homo’s die hand in hand lopen, een zwarte jongen met een blank meisje… De norm is het Vlaamse koppeltje, een gast van 28 en zijn lief van 26, en alles wat daarvan afwijkt, daar hebben ze het moeilijk mee. De typische reactie is dan: ’Hij is bij haar voor de seks, en zij bij hem voor het geld.’”