Hier viert Herman zijn 60e verjaardag

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober was het Hamse Boekenweekend aan zijn tiende editie toe. Onder de toepasselijke noemer ‘Tien jaar Volgeboekt’ is een twintigtal auteurs te gast in cultureel centrum Jan Tervaert voor een gesprek op de grote scène. Op het programma prijken bekende namen als Dimitri Leue, Stefan Hertmans, Guy Didelez en Peter Holvoet-Hanssen. Herman Brusselmans sluit het weekend af. De geboren Hammenaar viert samen met de boekenliefhebbers zijn zestigste verjaardag.

“Ik ben mijn roots allesbehalve vergeten en wijd trouwens een volgend boek aan mijn geboortehuis”, zegt Brusselmans. “Het Boekenweekend is een mooi initiatief van een groep gemotiveerde cultuurliefhebbers, die het lezen van boeken promoten. De panelgesprekken zijn altijd verrassend boeiend”, zegt hij.

Zowel op zaterdag als op zondag is door de werkgroep Programmatie weer een goedgevuld programma uitgewerkt. “Op zaterdag sluiten we volgens goede gewoonte af met een voorstelling”, kondigt voorzitter Koen Mettepenningen aan. ‘Zonen met vaders’ is een initiatief van Hammenaar Jeroen Boone.

Miraprijs
“Zondagmorgen worden we door Patisserie Antoine alweer vergast op een uitgebreid ontbijt voorafgaand aan het ochtendprogramma voor de allerkleinsten.”

Tijdens het zondagochtendprogramma zal ook, en dit voor het eerst, de Miraprijs worden uitgereikt op het podium van het Boekenweekend.

“Met onze ‘eigen’ jarige Herman Brusselmans sluiten we met veel luister het feestelijke Boekenweekend af. In het panelgesprek wordt hij geflankeerd door collega-auteur Fikry El Azzouzi. Met dichter Etienne Colman, jeugdschrijver Do Van Ranst, Jeroen Boone én Herman Brusselmans is de Hamse inbreng ook bij de tiende editie niet gering. Het Boekenweekend wil Hamme op literair vlak nog altijd op de kaart blijven zetten”, besluit Mettepenningen.