Herman trekt en Lena naar een boerderij

Schrijver Herman Brusselsmans woont al sinds mensenheugenis in een appartement in het centrum van Gent. Eind vorig jaar trok zijn Nederlandse vriendin Lena bij hem in. Nu heeft Herman beslist naar het platteland te trekken, zo schrijft hij zijn column voor GAIA.

“De stad kan me niet meer bieden wat ik van haar nodig heb”, aldus de cultschrijver. “Alles wat hier te groot is, wordt te klein. Ik zie ’s nachts te weinig sterren, te weinig vleermuizen.” Hermans heeft daarom een boerderij gekocht in het Oost-Vlaamse Evergem, niet zo heel ver van Gent. Er is wel nog wat werk aan. “De boerderij behoorde toe aan twee broers en een zus, alle drie hoogbejaard en ongetrouwd. Alles is hoogstnodig toe aan verandering, noem het verbetering. De elektriciteit, het gas, de plafonds, de ramen, het erf… Dat kan wel een jaar duren.”

Twee koeien en een ezel

Naast zijn boerderij is een weide. Brusselmans is zelfs van plan dieren te gaan houden. Twee koeien en een ezel, bijvoorbeeld. “Dat zijn prettige, lieve dieren, die weleens onterecht voor dom worden versleten”, aldus Brusselmans. Herman heeft zelfs al namen in gedachten.

In 2016 vertelde hij nog dat hij van plan was naar Lena’s thuisfront Amsterdam te verhuizen. Maar dat gebeurde dus niet. Wat wél nog op de planning staat, is gezinsuitbreiding. “Er komt een kind, in 2021 of 2022”, zei Herman recent. Misschien heeft dat ook wel iets met zijn verhuizing te maken. Want als zoon van een veehandelaar groeide Herman zelf op het platteland op.

bron: Metro