Herman en Lena zien een kind wel zitten: “Maar de kans dat ik heel vroeg mijn man verlies, is wel groot”

“Samen oud worden gaat niet lukken”, beseft Herman Brusselmans (61). “Maar ik zal tenminste wel échte liefde hebben gekend”, pikt zijn 34 jaar jongere, Nederlandse vriendin Lena in tijdens een interview met Dag Allemaal. En voor die liefde trotseert het koppel vuile blikken, beledigingen en zelfs fysiek geweld.
Ze komen niet veel buiten, Herman Brusselmans en zijn Lena. Dus ging Dag Allemaal hen thuis opzoeken. In zijn Gentse loft nestelt Lena zich tegen Herman. Ze legt haar voeten op zijn schoot, plukt liefdevol een pluisje van zijn trui. Op de salontafel ligt Hermans nieuwste boek, ‘Zo dom als Albert Einstein’. Op de cover: Herman met het kapsel van Einstein en bijbehorende snor. “Weet je wat ik me nu plots afvraag”, zegt Lena. “Heb jij ooit écht een snor gehad?” “Nee, baby”, zegt Herman. “Ik zie er al veertig jaar hetzelfde uit.”

Nochtans wilde jouw uitgeverij je wel restylen, hé: een ‘nieuwe’ Herman, in maatpak en met een kort kapsel.

Herman: “Er was een meeting om mijn look te bespreken. Ik was op m’n tenen getrapt. Oké, mijn boekenverkoop was wat gedaald, maar met zulke stunts moeten ze bij mij niet afkomen.”

Je haar is wel wat korter dan vroeger.

Lena: “Éindelijk iemand die het ziet.”

Herman: “’t Schijnt dat ik nu nóg meer op Guy Swinnen lijk. M’n haar is in de loop der jaren amper uitgedund. Aan de zijkanten wordt ’t wel grijs.”

Nog even over die dalende boekenverkoop, Herman. Dat jij opdraaft in programma’s als ‘Twee Tot De Zesde Macht’ en ‘De Slimste Mens’, zorgt dat niet voor een stuwende impuls?

Herman: “Nee. Ik kom al sinds ‘Het Huis Van Wantrouwen’ in ’91 op tv, maar dat heeft zich nooit vertaald in een meerverkoop van mijn boeken.”