Herman: “Bo Van Spilbeeck is veel te veel in de watten gelegd”

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

In een interview met Eva Jinek heeft auteur Herman Brusselmans (60) op de Nederlandse televisie enkele straffe uitspraken gedaan over het verdwijnen van humor door politieke correctheid. Volgens de schrijver is het sinds de dood van Theo Van Gogh de foute kant beginnen uitgaan.

Herman Brusselmans was dinsdag op de Nederlandse zender NPO1 te gast in het programma Eva Jinek om er zijn nieuwe roman ‘Feest bij de familie Van de Velde’ te promoten. Toen de presentatrice het thema politieke correctheid aanhaalde, deed Brusselmans enkele straffe uitspraken. “Vroeger kon je nagenoeg alles zeggen, maar nu zijn we veel minder verdraagzaam”, vertelde hij. “De hele discussie over zwarte pieten en #metoo bijvoorbeeld, die heeft natuurlijk wel een grond, maar ik vind dat er overdreven wordt.”

Brusselmans vindt het jammer dat er niet meer met alles gelachen kan worden en dat sommige dingen niet meer benoemd mogen worden. Hij vertelt onder meer hoe een column die hij onlangs schreef, werd aangepast door de hoofdredactie. “Ik had de huidskleur van Serena Williams genoemd in een column en dat werd door de hoofdredactie geschrapt. Ik had haar gewoon een zwarte vrouw genoemd. Dat vind ik overdreven. Serena Williams is een zwarte vrouw.”

Bekijk het hele artikel inclusief een video op deze pagina! (opent in een nieuw venster/tabblad)