Brusselmans en Beau bij VI Oranje blijft thuis

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Herman Brusselmans en Beau van Erven Dorens schuiven aan bij VI Oranje blijft thuis, de voetbaltalkshow van RTL 4 die maandag begint. Het midweekse programma wordt in tweeën gedeeld: maandag, woensdag en vrijdag zitten de heren van Voetbal Inside aan tafel: Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp worden dan bijgestaan door een sidekick.

Thema is dan het WK voetbal. Op dinsdag en donderdag ontbreken ‘Gijp’ en Derksen en ontvangt Genee ook andere gasten’, zoals Jan Versteegh en columniste van deze krant Angela de Jong.

Genee heeft op die dagen een sidekick die niet tekens dezelfde is. Hij trapt dinsdag af met Beau van Erven Dorens. ,,Die vorig jaar natuurlijk RTL Summer Night deed. Kan hij me meteen wat kneepjes van het vak leren”, aldus Genee, niet zonder ironie.

De presentator stapt deze zomer over van RTL naar Talpa TV om bij Veronica de voetbalpraatshow met Derksen en Van der Gijp voort te zetten, maar krijgt ook de ruimte om andere programma’s te doen, iets wat hij bij RTL al wilde. De drie stonden aanvankelijk niet te trappelen om VI Oranje blijft thuis te doen deze zomer. ,,Tijdens een wereldkampioenschap waaraan Nederland niet deelneemt. Dat is nogal wat, maar inmiddels heb ik er wel zin in.”

Op de WK-dagen met Derksen en Van der Gijp zullen niet al te veel nieuwe gezichten aanschuiven. De vaste sidekicks Hans Kraay jr. en Jan Boskamp zijn er bij en incidenteel de Belgische schrijver Herman Brusselmans. Genee: ,,Ene Johan D. heeft daarover zijn veto uitgesproken. Ik geloof dat Arie Boomsma alleen wilde komen als Johan er zou zitten, maar die zag dat helemaal niet zitten. Zodra er voor de maandag, woensdag en vrijdag een gastenlijst wordt opgesteld, wordt die onmiddellijk aangestoken met de sigaar van Johan.”