Beste Herman

Er komen bijna dagelijks zeer opmerkelijke berichten binnen gericht aan of op Herman Brusselmans. Ondanks dat er duidelijk staat omschreven dat Herman NIET persoonlijk bij deze website betrokken is. De berichten zijn soms leuk, soms ontroerend, soms beledigend en soms ronduit absurd. Hieronder een selectie van een aantal e-mails. Namen van verzenders zijn uiteraard verwijderd om hun privacy te waarborgen (en soms om tegen henzelf in bescherming genomen te worden).
________________________________________________________________

Beste Herman (en redactieleden langs wie dit digitale bericht zal gaan eer het Herman zelf bereikt),

Vrijdagavond jongstleden was ik aan het werk bij de Westergasfabriek, om precies te zijn backstage bij DWDD en Pauw, alwaar ik Ellie Lust ontving omdat zij later die avond als tafelgast bij Jeroen Pauw zou aanschuiven. Toen ik me tijdens dat ontvangst aan haar voorstelde, vertelde ze me niet wat haar naam was, nee, in plaats daarvan bleef ze me aankijken en vroeg ze me of ik vaker op vrijdagavond bij Pauw werkte. Toen ik daar bevestigend op geantwoord had vroeg ze of ik 2 of 3 weken eerder ook had gewerkt toen Herman Brusselmans te gast was. Toen ook op die vraag mijn antwoord ja was vertelde ze me dat ze een stuk had gelezen, geschreven door jou, waarin ik genoemd werd.

Je kunt je voorstellen dat ik enerzijds zeer verbaasd maar ook nogal angstig reageerde aangezien ik niet wist waar dat stuk over ging en hoe ik het er vanaf gebracht had. Nadat iedereen zijn koffie en thee opgedronken had en bij de visagie was langsgeweest kon ik iedereen dan eindelijk naar de studio manen en dat stuk online proberen te vinden. Het vinden vlotte niet erg en er flitsten allerlei mogelijke onderwerpen door mijn hoofd waaraan mijn naam door jou verbonden had kunnen zijn. Mede omdat ik me herinnerde dat ik je per ongeluk koffie had gebracht terwijl je thee besteld had, of andersom.

Het viel me dan ook alleszins mee om te ontdekken dat het gedeelte waarin ik werd aangehaald louter positief was (en niet eens iets met beffen te maken had).

Dank voor de vleiende woorden Herman. Je hebt mijn vrijdagavond een gouden randje gegeven. (En ten overvloede: dank aan Ellie Lust, politiewoordvoerder, die heeft laten blijken dat de slogan van het Nederlandse politiekorps die ‘waakzaam en dienstbaar’ luidt dan toch nog ergens voor staat.)

Wie weet tot nog eens in Amsterdam.

Was getekend, met een glimlach vol warmte,
Het op Lena en Tania na mooiste meisje wat je ooit hebt gezien.

Maartje

________________________________________________________________

Beste Herman,

Ik bekeek net je optreden in de talkshow Pauw en hoor dat je, onder lichte dwang, gestopt bent met roken. Let’s face it, Herman: op lange termijn hou je dit niet vol. Daarom deze tip voor jou: koop jezelf een vaporizer, de debiele naam die tegenwoordig aan de digitale sigaret wordt gegeven. In mijn omgeving heb ik gezien dat de meest verstokte rokers geen sigaret meer kunnen zien vanaf het moment dat ze zo’n toestel hebben gekocht. En het is veel minder schadelijk dan de sigaret, omdat het alleen nicotine bevat en niet de ik-weet-niet-hoeveel schadelijke, verslavende en vooral kankerverwekkende stoffen die de tabakslobby je veertig jaar lang heeft opgedrongen. Waag de stap, red je leven! En wees een voorbeeld voor al diegenen die in de toekomst nog gered kunnen worden.

Groeten,
Jeroen

________________________________________________________________________________________________________________________________

Beste Herman,

Jaren geleden ontmoette ik u tijdens Open Deurdagen in De Standaard Boekhandel te Roeselare.

Toen liet ik u ipv een boek een column in de Humo signeren (iets over een “Heet Pateeke”).

Op deze maandag 9 oktober, van harte een gelukkige verjaardag..

“Als ze de treinen op de spitsuren nu eens afschaffen. Dan worden de mensen wel verplicht minder drukke treinen te nemen” – een citaat waaraan ik iedere dag denk als ik op trein zit..

Genegen en dankbare groet,

Frank

________________________________________________________________

Via deze weg wil ik Herman proficiat wensen met zijn verjaardag. Ik ben namelijk vandaag ook jarig en denk dat er toch een soort van verbondenheid is tussen mensen geboren op 9 oktober. Ikzelf word er vandaag 40. Aangezien Herman wel genoeg geschenken zal ontvangen kan hij mij misschien eens een geschenkje geven!

Wens hem in ieder geval het allerbeste en dat hij mag blijven zoals hij is. Grofgebekt maar toch ook melig en zacht van inborst. Allez dat denk ik toch want ik ken hem ook maar van op tv he.

Vriendelijke groeten,

Kevin

________________________________________________________________

Beste Herman,
In deze mail geen verzoek noch scheldpartij maar een vraag over oktober 1957. Mijn broer Benny is geboren op 07/10/1957, op het eerste zicht niks speciaals. Maar onze ouders woonden hun leven lang in Tielrode en alle zwangere vrouwen van Tielrode bevielen destijds in het ‘moederhuis’ van Hamme. Uw geboortedatum is 2 dagen later en uw geboorteplaats is ook Hamme, las ik. Elke keer dat uw geboortedatum in het nieuws komt, stellen we ons bijgevolg altijd de vraag of uw moeder en ons moeder destijds samen op hetzelfde moment in hetzelfde moederhuis gelegen hebben. Want het is altijd mogelijk dat uw moeder gewoon thuis bevallen is van u. Graag een seintje om een definitief antwoord te krijgen op die steeds weerkerende vraag in onze familiekring.
Gewoon ter info : ons moeder is ondertussen 84 jaar en zit in het rusthuis te Waasmunster. Mijn broer Benny is gisteren 60 jaar geworden, hij heeft voldoende jaren gewerkt en gaat op 01/11/17 met pensioen.
Ik wens u alvast een gelukkige verjaardag.
Met vriendelijke groeten,

________________________________________________________________

Beste Herman

ik dacht je te komen opzoeken op 1 november, op stand 421, met Poppy en Eddie in de hand.
Hoe kan ik je verloochenen, wetend dat Caesarion in mijn sjakosj zal zitten, of erger nog, zijn incestueuze autobiografie!
Wat voor een onderonsje gaat het daar worden, op stand 421…. Allemaal bezige bijen…
Als je maar geen rugbyspeler wordt Herman, ze gaan je nog schoppen.

Moet ik daarvoor van zover naar Antwerpen komen, nu ze de baan vanaf Grembèiren en Moes gaan afsluiten die week?

Ga je eens mee dansen Herman? Ik ken een nachthol waar ze best nog wel Mott the Hoople willen opzetten.
Alles uit balven tlicht.
Batendoet, Jo van Ckomilfoo heeft de pries wél uitgetrokken.
Zal ik hem vragen om een plaatje voor ons te draaien Herman?
Dat wil hij best wel doen voor ons mean team.

En wat doe ik alvast met Poppy en Eddie?

________________________________________________________________

heer herman,
ik zette dit schrijfseltje op mijn facebook-reddingsboei (als Stof Mijt), alwaar ik nu nog maar slechts twee jaar in wanhopig isolement mijn verhalen uitprobeer:

zij die wel bijna verzuipen groeten u

ik vind het stompzinnig gemiddeld bijna gemeen dom, van die rappebabbel matthijs van nieuwkerk en zijn gedachtegenoten, dat hij brusselmans zegt “de clown uit te hangen” en daardoor misschien niet serieus -genoeg- genomen te worden, ondanks zijn grote hoeveelheid werken. hij laat vervolgens geweldig humoristische flarden tv zien.
ik heb veel aan het antwoord van herman brusselmans, naast mijn frustratie over niet serieus genoemde maar daarentegen juist allesverlichtende humor: …”ik heb die kant (en andere “bullshit”) nodig om te kunnen functioneren, anders zou ik aan de wereld ten onder gaan.”…zoiets, uitzending gemist is nog niet online.

met dank dus, voor een beetje hernieuwd zelfvertrouwen en hervonden moed

op hetzelfde niveau als de lagereschoolleraar die heel vroeger de vermeende zot tegenover meerderheden stelde
en de bevriende schrijver medicijnenslikker die zijn kinderklasgenootjes altijd antwoordde: ik gek? bewijs dat maar eens.

groet, liesbeth
________________________________________________________________

Beste Herman,als alle mensen in vlaanderen moesten zijn als u zou het er veel beter uit zien.
Gewoon zo verder doen en schrijven.
Grote Fan,en vriend van Luc
Grtjs. B.D.
________________________________________________________________
Goeiemorgen Herman,

Mijn man Ben wordt in augustus 65 jaar en naast een groot tuinfeest eind augustus hoort er natuurlijk ook een kado bij.
Mijn gedachten gaan richting jou !! WANT……….

Ben is al jaren fan van je, heeft AL jouw boeken gelezen en geniet enorm van jouw humor. ’s Avonds schuddebuikend naast me in bed bij het lezen van jouw boeken; ikzelf doe dan een sudoku en komen mijn cijfertjes er bibberend en op de verkeerde plek uit!
Onze vrienden in Brasschaat knippen jouw coloms in de Belgische kranten uit en ook die leest hij met plezier. Daarnaast ben je regelmatig te zien in De Wereld Draait Door.

Enfin, mijn vraag/verzoek is of dat het mogelijk is dat jij Ben een keertje wilt ontvangen, in je favoriete café of ergens anders. Eventueel een wandeling door Gent ? Ik noem maar wat.
Dit bericht stuur ik via mijn werk, want Ben mag natuurlijk van niks weten.
Ik hoop van je te horen.

Groetjes,
Marjan
________________________________________________________________
Dag Herman,
Mijn naam is …………………. , afkomstig uit Gent.
Gent is een kleine stad , dus ben u door de jaren al verscheidene keren op het lijf gelopen. Ik heb ook twee zaken uitgebaat in Oudburg zelf en kom regelmatig als ik in Belgie ben mijn buikje vullen in den Aba Jour.
Waarom zeg ik dit? Iedereen heeft recht op privacy en door dat feit heb ik u ook nog nooit “lastig gevallen”!
Dit jaar open ik een unieke zaak in het hartje van Tel Aviv die totaal gewijd is aan het thema Belgie en de belgische cultuur. Mijn concrete vraag is of u dan nu bereid zou zijn mij te ontmoeten , een foto te nemen en uw laatste boek te signeren.Dat kan heel informeel gebeuren…tussen pot en pint zoals we zeggen.
Mocht u nog meer interesse tonen in dit project , had ik heel graag uw vragen beantwoord !
Ik heb een bezoek aan Gent gepland eind deze maand en ik wacht vol enthousiasme op uw antwoord.
________________________________________________________________
Beste mijnheer Brusselmans

Eerst en vooral hoop ik dat deze mail en vooral de bijlage ooit op de een of andere manier bij u persoonlijk terecht zullen komen. Dat zou mij namelijk enorm veel plezier doen.
Mijn naam is Robbe en ben 15 jaar oud. Ik ben een enorme fan van u, maar dat zult u wel vaker horen vermoed ik. Ik heb al vele van uw boeken gelezen en vind ze stuk voor stuk geweldig. Maar ook als persoon zelve vind ik u zeer amusant en u lijkt mij een zeer warm en lief man – ook al geeft de media vaak een slecht beeld van u. Om mijn bewondering voor u te uiten heb ik gebruik gemaakt van de grootste passie in mijn leven; de kunst. Zoals u op de foto kan zien, heb ik met Oost-Indische inkt een portret gemaakt van mijn grootste idool, Herman Brusselmans. Ik hoop dus ten zeerste dat u dit werk ooit te zien krijgt en er eventueel commentaar op geeft, of mij een mail terugschrijft.
Ik wens u nog een prettige dag/nacht toe en kijk al uit naar uw nieuwe boek!
Met vriendelijke groet,
Robbe
________________________________________________________________
Beste Herman,

Ik ben Henk en geboren in Hamme. Ik heb met u nog op de speelplaats van de Broederschool (H. Hartinstituut) in Hamme rondgelopen. Mijn broer Geert heeft trouwens met u nog in de klas gezeten. Ik heb uw literaire raad écht wel even nodig. Ik ben me ervan bewust dat u wellicht honderden van dergelijke mails ontvangt maar het is een ernstige oproep en ik zou het ten zeerste op prijs stellen mocht u mij willen contacteren.
________________________________________________________________
Goede morgen Herman,

We wilden je nog vragen of we je mochten schrijven. Het is namelijk zo dat mijn kinderen en ik een geanimeerd draaiboek bijhouden van onze levenswandel. Gent is over het algemeen de bühne maar de echte fil rouge is verwondering en bewondering. Het is een collage, een mozaïek van impressies, plaatsen, personen, toestanden, muzen, (passie, genegenheid) … die ons onderweg gekleurd en gebeeldhouwd hebben. Herman heeft prijs. We kunnen niet alleen je boekworpen ferm waarderen maar ook van je vette en eerlijke streken op het podium van de media likken we onze ranzige vingers. We wilden je al langer vragen of je deel van wilde uitmaken van onze mozaïek via een kwinkslag, een schrijfselke of een gesigneerde foto, je ziet maar. We denken dat je een ferme vent bent. Als je het een ok – idee vindt, dan stuur ik je wat op en dan doe je maar iets. Ik heb dan wel je adres nodig (dat ik vanzelfsprekend discreet zal beheren).

Fijne dag nog en bedankt voor wat je ondertussen op ons afvuurde.
________________________________________________________________
Beste Herman,

Laat ik gewoon met de deur in huis vallen. De meeste huizen kunnen daar wel tegen immers. Ik heb een manuscript van een roman af en weet even niet hoe ik verder moet nu. Mijns inziens, en ook volgens een aantal vrienden die ik het manuscript heb laten lezen, is het een kansrijk manuscript. Het onderwerp van de roman is de fundamentalistische islam en de basisopzet van de roman is een dagboek van 7 januari t/m 20 maart 2015. Naast de nieuwsfeiten en mijn mening daarover, bevat de roman ook persoonlijke anekdotes aangaande het geloof en de islam in het bijzonder en futuristische verhalen. Je komt er zelf overigens ook in voor, aangezien ik rond 7 januari net je boek Poppy en Eddy en Manon had gelezen en je in de periode waarover het dagboek handelt ook bij De Wereld Draai Door zat en daar aankondigde dat het uit was met Manon, wat me zeer speet, en dat je wellicht ook iets over de islamterreur zou willen gaan schrijven (waar ik van schrok, wha!). Ik ben in mijn boek overigens geen slijmbal richting jou. Schrijf gewoon mijn mening, positief en negatief. Maar de optelsom is zeker positief.

Wat ik me nu afvraag na het schrijven van een manuscript en als schrijver nog onbekend zijnd, is wat ik het beste kan doen. Kan je me helpen? Waar kan ik mijn manuscript het beste aanbieden? Review je zelf ook van onbekende schrijvers?

Het boek gaat dus over het gevaar van de fundamentalistische islam. Het is een dagboek met verslaggeving van wat er in de wereld gebeurt, nieuwsfeiten en mijn mening erover, maar daarnaast deel ik ook mijn ervaringen met geloof en islam in het bijzonder in heden en verleden in persoonlijke anekdotes met de lezer en, wat ik heel leuk vind om te doen, confronteer ik de lezer met futuristische verhalen: wat gebeurt er als de fundamentalistische islam voor het zeggen krijgt?

Kan je mij een eindje op weg helpen? Waar mijn manuscript aan te bieden? Zou jij het eventueel ook eerst willen lezen?

Alvast bedankt!

Uw waarde lezer,
Multatimi, pseudoniem voor xxxx (ik gebruik voorlopig een pseudoniem, omdat ik ben toch angst heb voor gehersenspoelde islamieten; het zijn gevaarlijke gasten)

________________________________________________________________geachte meneer Brusselmans,

ik heb ook iemand in de familie die problemen heeft om te stappen langs de straten door het drinken geweest.
daar jij op TV hebt bekend gemaakt dat je een beter medicatie hebt voor het stappen en die bovendien ook nog werkt wilde wij graag de benaming van uw medicament weten, zodat die persoon ook aan zijn dokter kan vragen om het eens voor te schrijven.
graag wilde ik ook weten of men verplicht is om eerst een voorschrift te vragen en of al dan niet zonder kan krijgen?
mag ik u verder beterschap wensen en nog vele groetjes.
PS: eigenlijk was je moeilijk te vinden voor contact te maken maar ik kan het best begrijpen als er een paar anozelaars zijn die je lastig vallen met onbenullenheden.
graag een antwoord van je.
________________________________________________________________
Hey Herman,
Ik las je interview en ik,mag je zeggen dat je dat siert dat je zo verteld over jou vriendinnen sapo.
Ik weet zeker dat ik niet zo als jou zonder fouten kan schrijven want ik ben maar tot mijn vijftiende naar school geweest omdat ik van mijn ouders moest gaan werken.
Maar een dingen hebben we wel,zeker gemeen roken.
Vriendelijke groeten K
________________________________________________________________
Beste redactie van Herman Brusselmans,

Ik stuur in de naam van een familie die het de laatste 4 jaar zeer lastig gehad.
Wij hebben een verhaal en wij willen dat verhaal naar buiten brengen.
Daarom vragen wij raad aan jullie.

Wij hebben veel aanbiedingen gehad van kranten die ons verhaal naar voor willen brengen maar die hebben we afgewezen omdat het volgens ons niet mogelijk is om onze situatie op een juiste manier in een artikel te laten overkomen.

Ons verhaal gaat vooral over rechtzaken, corruptie, fraude van banken, enz.

Bij deze vragen wij volgens uw expertise of dit verhaal in een boek zou kunnen gegoten worden zodat de mensen weten hoe het systeem werkt. Vol corruptie.

Is dit mogelijk? En door welke schrijver?
Met vriendelijke groeten
Familie xxxxxxxxxxxxxxxx
________________________________________________________________
Ik zou graag zien dat Herman nog lang in gezondheid leeft en wil u indien mogelijk verzoeken het volgende aan hem door te sturen;

Ik heb gerookt vanaf mijn 15e tot mijn 62e (ik rookte er gemiddeld een stuk of 20 per dag) en ben nu een 1/2 jaar gestopt. Ik dacht dat het me nooit zo lukken, want ik had (bijna) alles geprobeerd, zoals kauwgom, pleisters, pillen en acupunctuur. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met de e-sigaret, te beginnen met 6 mg nicotine. Dit heb ik vervolgens iedere 3 maanden verminderd naar 4 mg, 2 mg, tot tenslotte 0 mg im de laatste 3 maanden. Daarna is het alleen nog afkicken van de gewoonte, maar eigenlijk was dat easy als je de behoefte aan nicotine al kwijt bent.

Met vriendelijke groet,
Hans.
________________________________________________________________
beste,

In naam van xxxxxxxxxx contacteer ik u.

xxxxxxxxx is de oudste dochter van xxxxxxxxxx uit Hamme. Haar grootouders woonden in de Slangstraat, ook in Hamme. De Pringels waren handelaren in confiserie.
Marit (ondertussen een zeventiger geloof ik) heeft haar leven 26jaar lang een dagboek bijgehouden. Ze schildert en heeft veel gereisd… ze heeft een enorm bewogen leven.
Zij is genoodzaakt te verhuizen nu en doet daarom afstand van haar dagboeken. Deze zou ze graag aan Herman Brusselmans toevertrouwen.
zijn ze welkom aldaar? en hoe kunnen we ze u bezorgen? Graag snel een antwoord op dit adres. Of voor meer info contacteer xxxxxxxxxxxxx
Alvast bedankt !
Met vriendelijke groeten,
xxxxxxxxxxxx

________________________________________________________________
Beste,

Ik heb een speciaal verzoekje aan Dhr. Brusselmans… geen vraag om eens langs te komen, geen liefdesverklaring, geen scheldkanonnade.
Wel de vraag of Dhr Brusselmans eventueel bereid zou zijn een klein filmpje naar ons door te sturen.
Ik verklaar mij even nader:
Mijn beste vrienden (Lynn en Filip) stappen in september in het huwelijksbootje en ik ben Lynn haar getuige.
Ik doe er dan ook alles aan om dit een speciale dag te maken. Wij willen op hun trouwfeest een kortfilm laten zien met vrienden en familie
en zou het dan ook geweldig vinden mocht er iets tussen zitten van Dhr. Brusselmans.
Alle respect als het antwoord neen is, ik weet ook dat hij een druk bezet persoon is. Maar kan het maar eens vragen.

In de hoop dat deze mail wel onder de categorie ‘’Beste Herman” zal geplaats worden…

Met vriendelijke groet,
xxxxxxxxxxxxxx
________________________________________________________________

Hallo Herman Brusselmans

ik ben Milagros en ik ben 12 jaar oud.
ik heb jou gezien op de tv in Hotel M en ik hoorde dat je je nieuw boek wou verfilmen, en dat er twee meisjes werden vermoord.
ik zou heel graag meespelen als dat mogelijk was.
________________________________________________________________
Hoi Herman,
Zocht ik je op, na Pauw vanavond, onder Marcel Brusselmans, blijkbaar past die naam je beter, maar heet je gewoon niet zo. Neem me niet kwalijk dat ik niet zo aan al die boeken toekom.
Wij hebben wel eens schaatsbelgen. Je bent schrijfnederlander.
Je hebt wel gelijk met wat je vanavond zei. Wie je niet serieus neemt, zit ernaast.
Ik ben verhuisd ook nog, doet er niet toe. Lachen is belangrijk. Bedankt.
________________________________________________________________
Dat ze u nog niet neergeschoten hebben begrijp ik niet, wat zijt gij toch voor ne lelijke degoutante afgrijselijke persoon bah, begrijp niet dat zo een jonge deerne zich een korte periode met u heeft bezig gehouden motttigaard!
________________________________________________________________
Beste heer Brusselmans,

U als leerling van Jef Geeraerts en leeftijdsgenoot van mezelf zou ik graag eens spreken over de malaise in het rechtenmaatschappijen jargon, waar smeerlappen de regeltjes stellen, maken en beheren over gelden waar ze geen rechten op hebben.

Dit is kort door de bocht, iets wat u ook altijd bent en daarom kijk ik met vertrouwen uw antwoord tegemoet.
________________________________________________________________
Beste Herman,

Ik ben sinds jaar en dag een vervente fan van Jou . ik vind Jou uitspraken en grappen van best wel goed tot zeer goed, in tegen stelling met je boeken scoor Je voor mij een +10 .
Ik heb nog niet al Je boeken maar ben er aan het werken om ze ALLEMAAL te hebben . Een ding wil ik nog en dat is een gesigneerd boek van Jou, zo vlug ik de kans heb ga ik naar een boekenbeurs hier in Limbrg en hoop dan dat Je daar aanwezig bent .
Herman dank U voor de mooie boeken, er zouden er meer moeten zijn als Jou ( of toch liever niet) want dan is het niet meer ENIG in zijn soort.
________________________________________________________________
Jouw hoofd doet mij denken aan Laura. Een vreselijke hoofdhebbend persoon uit de jaren 90 die op de UVA zichzelf geweldig vond. Waar zij tot bloei kwam en mij een schaduw opwierp. Bij haar moest je altijd afwassen als je daar gegeten had. Vreselijk. Ook mocht je er niet roken. Ook vreselijk je moest bij haar afval apart scheiden. Erger kan niet! Maar goed, dat hoofd vergeet ik nooit. Zij maakte ook lijstjes voor feestjes wie of dat er mocht komen. Ik stond altijd op de reservelijst. Zij had van die legerkisten met daarboven harige poten. Gelukkig ben jij toch wat knapper dan haar! En heb je minder beenhaar hoop ik. Ze vond mij alleen maar interessant omdat ik half Turkse ben.
Doeii, succes met je nieuwe uitspraken en lettergrepen.
Mail mij nog eens,
________________________________________________________________
Geachte H . Brusselmans

Ik kom geregeld in bejaardenhuizen en deze week kon ik de volgende foto maken (zie bijlage)

Allicht heeft de dame van 96 jaar geen mail adres , vandaar dat ze mij vroeg u de volgende vraag te stellen

U schrijft dat u gaat kakken in het bos , hetgeen zij enorm waardeert , maar ze vraagt zich af hoe u uw achterwerk hebt afgekuist. uit vorige werken van u is bekend dat u een zeer hygiënisch man bent m.b.t. uw aars en omgeving (rol toilet papier of een halve toch zeker en ontelbare vochtige doekjes ) Had je dat allemaal bij je toen je in het bos ging kakken of … voor één keer nam je misschien een uitzondering : Hoe reinigde u uw externe aarsomgeving ???

Indien u zo goed wil zijn om op de vraag van deze rijpe en hoogintelligente dame te beantwoorden , het zou u sieren
________________________________________________________________
Gelukkige verjaardag.van een “nobele” onbekende
Ghis
________________________________________________________________
Hoi herman,
Ik ben geen stalker met liefdesverklaringen. Ik ben een schrijver zonder vrienden.
wil je mijn werk lezen en me een eerlijke mening geven over talent of het gebrek er er van ?
Met vriendelijke groet
________________________________________________________________
Beste meneer Brusselmans,

Ik heb nog nooit iets van u gelezen. Sorry. Ik heb u wel een paar keer op de Nederlandse TV gezien. U wordt dan ingehuurd om leuk te wezen.
Dat bent u dan ook.
U zet de turbo erop en hopla.

Ik vond uw interview zojuist op Canvas van een adembenemende eerlijkheid. De grap van de viool en het schilderij van Tommy Cooper, de toegeeflijke lach van Woody Allen aan het slot van de scene uit de
film: Manhattan, de besmuikte grap van John Lennon over de juwelen op de eerste rang en het gesmijt met lijken uit Bergen-Belsen waren niet indrukwekkender dan uw optreden vanavond. Dat wou ik even kwijt.
________________________________________________________________
Beste Herman,

Even…. Ik heb u al altijd “nen toffe pee” gevonden en na het vrt programma van gisteravond, -dat ik zeker niet wilde missen -, bent ge voor mij nog nen toffere pee geworden. Eerlijk gezegd en zonder te willen mouwvegen of met complimenten te zwieren; ik had u die 57 jaren niet aangegeven! Of is dat nu omdat nu zelf “in mijn laatste 50-er jaar zit en ik volgend jaar bij de “zestigers” kom te horen.
Heb vanmorgen trouwens vanuit de BIB “nen Brusselmans” meegebracht. Heb al een paar dingen gelezen en dat viel “al bij al nog wel mee…”, whouhaha, kl…moppeke.
Opgelet, nota: ik ben van het vrouwelijke geslacht; omdat sommige “oenen” dat blijkbaar niet doorhebben, bij zo’n speciale naam. Maar dat is dan weer de schuld van mijne pa, die wilde wilde dat mijn naam kon afgekort worden. Ramp oh ramp, veel mensen vinden dat “ne nonnekens naam”. Niks voor zo’n rare madam, die ik ben! Woon sinds kort(echtscheiding na 34 jaar) alleen met mijn huiskat aan zee, met zicht op de golven en probeer een “nieuw/ander leven” te beginnen. Kwestie van die oude bruggen, weet ge wel…. Veel groetjes en misschien krijg ik wel ooit eens een antwoordje (waarschijnlijk vanwege uw “fanclub” organisatie). Maar allez, misschien krijg ik ook wel een getekende foto van Brusselmans – zoals ik heb gelezen in GVA van dit WE – , naar analogie met paus Franciscus! Amen….
________________________________________________________________
Beste Herman,
Je hebt niets gesnapt van Pulp Fiction. Tarentino maakte geen film om te lachen, maar om levensbeschouwelijk te snappen! Het wordt tijd dat je de dilm leert snappen.
Groeten,
________________________________________________________________
Hebben gisteren wat dieper in onze zetel gezakt.
Bleven kijken naar ‘lang leve’ met jou als protagonist.
‘ja man’ zeggen ze in Hamme hadden er vroeger nooit bij stil gestaan dat jij jij was.
Konden kennis maken met een héle aangename en bijzonder integrerende vent.
________________________________________________________________
Beste meneer Brusselmans,

even heb ik getwijfeld om U aan te spreken met Herman, om de stupide redenen dat ik enerzijds ook afkomstig ben van Hamme (het Zwaarveld meerbepaald, maar dit terzijde) en bij Vigor heb gespeeld. Ik heb dan toch maar besloten om U niet te tutoyeren.
Daarnaast deel ik nog iets met U. In het programma “Alleen Elvis” vertelde U openlijk over uw angststoornis. Wel, daaraan lijd ik ook. In tegenstelling tot U, ben ik nog niet echt geholpen. U Vertelde in het programma dat U goed werd verzorgd door een neuropsychiater in Gent. Indien dit voor U kan, zou ik graag weten door wie en waar precies U geholpen werd.
________________________________________________________________
Herman,
Ik weet dat deze brief niet rechtstreeks door u gelezen word, dat is ook niet zo erg.
Ik wil het via deze weg beperkt houden vanwege persoonlijke redenen die later uiteraard duidelijk zullen blijken.
Ik ben Katrien Petit, 36 jaar geboren op 5 mei 1978 mama van een dochter van 8 jaar en dochter van 9 maanden.
Ik hou van uw schrijfstijl, zelf wil ik nog een laatste ding doen.
Een boek schrijven over mijn leven..wat niet van de poes was.
Ik ben geboren in Gent en ben op Men 20ste vertrokken naar Limburg.
Ik hoor het mocht u me willen helpen.
Ik heb echt geen schrijftalent en ben zeer ziek momenteel.
________________________________________________________________
Dag Herman,
Zelf ben ik ook uit Hamme van geboorte, Loystraat meer bepaald.
Jaren lees ik een deel van uw boeken. Nu ben ik al maanden ontroerd door je gedicht op de begraafplaats van Hamme.
Kunnen we elkaar daar eens ontmoeten, en wat mijmeren over liefde, vrouwen en de dood? Mijn ouders logeren ook op de begraafplaats.
Met vriendelijke groeten,
________________________________________________________________
Beste Herman,

In het programma “Alleen Elvis blijft bestaan” vertelde je dat uw hondje zeer angstig is voor vuurwerk.
1 tip : geef zeker géén medicatie, is troep.
Wat wel enigszins helpt bij mijn (grote) hond is om +/- een uur VOOR het vuurwerk 1 soeplepel advocaat toe te dienen.
Voor een kleiner hondje zoals Eddie, zou ik maar 1 koffielepel geven. Daar zal hij niet ladderzat van zijn, maar wel rustig en loom..
En hij zal het zeker lusten, door de smaak van de eieren !
Succes,
________________________________________________________________
Beste,

Mijn schoonzus is morgen jarig…Zoals zo vele mensen is ze een grote fan van Herman!
Omwille van zijn unieke persoonlijkheid, de looks etc…
(nee, ze is zeker niet verliefd)
Voor haar 30ste verjaardag hadden we Herman overal in de woonkamer gehangen! Daar was ze niet goed van 🙂
Maar ik had graag iets speciaals gedaan voor haar…bv: …een bezoekje zou niet lukken zeker? of…
Morgen is het haar verjaardagsfeestje (sint-niklaas) Dus moest hij in staat zijn om iets geks te doen
en haar even een ‘onvergetelijk moment’ willen bezorgen. Dit zou fijn zijn!!!
________________________________________________________________
Geachte Herman,
Ikzelf ben 62 jaar en heb een bizar en heel dramatisch leven achter de rug.
Het is echt een drama.
Het is een leven vol pesterijen, uitsluiting uit mijn eigen familie, slecht huwelijk,
schandalige erfenis en alles wat niet koosjer is.
Ik zou daar een boek willen van schrijven maar zoek hulp van bijvoorbeeld een getalenteerde schrijver die U eventueel zou kennen.
Daarna wil ik met dit boek een aanvraag doen om te verfilmen door eveneens jong opkomend talent.
Het is zo spectaculair hetgeen ik ondergaan heb in 42 jaar dat dit wel een boek moest worden. Al schrijf ik hem zelf.
Het zijn steevast voor 100% waar gebeurde feiten en er zijn getuigen met hopen..
In dit drama zit ook een heel deel seks en misbruik van mijn kinderen door mijn ex-vrouw en haar diverse minnaars
Ik hoop dat U interesse heeft en me naar iemand kan doorsturen voor eens een gesprek.
________________________________________________________________
Hermanneke,

Van hetgeen ik van u gehoord en gezien heb dacht ik dat u maar drie woorden kende: kut, pik en kloten,
maar nu zie ik dat hij er nog enkele andere heeft. Ik heb horen vertellen dat die man boeken schrijft: wat staat daar dan in?
Onze zielepoot schreef ooit iets over het kapsel van een voetbalcommentator op TV ? Zegt veel over het niveau van de krant waarin hij schrijft..
Aan uw kapsel te zien hebt u zeker een moeilijke jeugd gehad.
U klets steeds uit zijn nek en eist dan dat iedereen daar commentaar moet op geven. Wat denkt u wel, denkt u dat nu iedereen bereid is woorden aan u vuil te maken.
Herman, zoals velen hier kun je geen maand alleen overleven, je behoord tot de nest verwende westerlingen die niks kennen van het leven,
die alleen maar leven van de media. Kun je een lamp indraaien, een porei planten, een varken slachten… neen.
Ge zit in een groep kasplantjes. Ge laat u onderhouden door rijke maatschappij waarin ge leeft.
Wat kun je buiten handtekeningen zetten op boekenbeurzen en een grote muil opzetten… niks.
Zonder onze rijke maatschappij was je niks, een nul. OP die manier beoordeel ik iemand …dus?
Herman, probeer volwassen te worden, je hebt niet veel tijd meer, binnen 30 jaar ben je rot, zoals ik.
________________________________________________________________
Je vriendschapsode voor Luc grenst aan een onwaarschijnlijk mooie schoonheid,
ik word er zowaar week van
terwijl ik in de halve eeuw die ik reeds mocht beleven
ook al wel wat lief maar nog meer leed heb gekregen en gegeven

Graag nog meer van dat
hoewel daar natuurlijk niemand voor dood hoeft te gaan
wie weet kruist jouw ooit mijn pad
in één of andere mooie laan…
________________________________________________________________
Hoi!

Omdat ik, Keshia, afgelopen zaterdag veel te verlegen was om na het vragen van je handtekening nog eens te vragen naar een foto, is het dan maar dit zijaanzicht geworden (in bijlage)!

Volgend jaar beter dus…

Oh ja, en het is Keshia uit Aalst en niet de R&B seut uit de VS 😉

Veel groetjes en bedankt

Een superfan
keshia
________________________________________________________________

En, van de anonieme lafbek “maps1111@hotmail.com” (door redactie)

De Mooie Jonge Oppergod van de Vlaamse Letteren…

Wanneer je op je website al leugens over jezelf verspreid?

Wellicht dat jij eens flink op je bakkes moet krijgen, misschien was je smoel dan misschien tenminste ietwat toonbaarder? En meteen de schaar in die oerbos haren, een nieuwe bril en vooral flink wat botox, want je ziet er dus echt niet uit man. Je bent een van de lelijkste mensen die ik ken, gewoonweg niet sexy, vies en smerig.

________________________________________________________________

Beste.

Kunde deze mail ies aan den Herman bezorgen?
Ik moet hem ies persoonlijk wat vragen.
Geen geld.
Of hij mij kent?
Normaal gezien wel.

Dus men vraag.. ‘Herman kunde mij ies melen?’

Mvg.
De zoon van Gustjen de smallen.

________________________________________________________________

Trotse bezitter van 63 werken van Herman Brusselmans en sinds gisteren ook een getekend exemplaar van ‘Kus in de nacht’.

Schitterende lezing in Kuurne!

Bedankt Herman!

________________________________________________________________

Beste Oppergod der Vlaamse Letteren (of iemand van de entourage tout court),

Ik realiseer me dat u dagelijks e-mails krijgt van wulpse vrouwen of giftige azijnpissers, maar bij deze poog ik anders te zijn. Ik zal het kort houden. Ik ben Matthias Vannieuwenhuyze, deze naam klinkt u -volkomen terecht- onbekend in de oren. Ik studeer Germaanse filologie, verscheur boeken en doe nu en dan zelf eens een poging om een boek te schrijven. Helaas geraak ik nog niet verder dan een pagina of 15.

U weet als geen ander hoe ze zijn, die Germanisten… Ze zijn nog geen kloot veranderd, ze lezen de ‘canon’ en begrijpen niet waarom ik me als prille volwassene in geschriften van/over Herman Brusselmans verdiep. Terwijl u met kop en schouders boven de andere Vlaamse schrijvers uitsteekt. Ik verdedig uw erfgoed elke dag met de nodige trots omdat ik weet dat u ongeveer hetzelfde functioneert/functioneerde als ik. U bent een huismus, u wordt gehaat en verafgood én grijs is nooit een optie, er is enkel zwart en wit. Ook mijn liefdesleven is op z’n minst rommelig te noemen en ik ben volgens mijn directe omgeving soms te flegmatiek. Ik heb heus niemand nodig om te idoliseren, Herman. De vele raakvlakken tussen uw leven en mijn leven lieten me wél beseffen dat ik enkele vragen misschien beter aan u kan stellen. Dus vandaar:

– Hoe is het mogelijk om autobiografisch te schrijven zonder op existentiële vragen te botsen en uiteindelijk zelfs depressief te worden? Mijdt u daarom ook een familiekroniek?
– Moet je rekening houden met anderen in je verhalen of mag je een smeerlap verbaal uitspuwen?
– Zijn alle verhalen nog niet verteld?
– Hoe is het mogelijk om nog hetzelfde te voelen voor een vrouw nadat de voorgaande je heeft behandeld als een stuk vuil? (Beseffende dat je waarschijnlijk ook wel een stuk vuil bent.)

Ik heb in de bijlage een klein verhaaltje gestopt. Niet dat ik er van uit ga dat u de moeite neemt om het te lezen, misschien bereikt deze e-mail u zelfs niet. Maar een mens mag dromen. Een mens mag dromen zolang hij de realiteit maar niet uit het oog verliest.

________________________________________________________________

Herman,

Zonet las ik je reportage in Humo : “tussen Tania en Melissa”, het heeft me erg aangegrepen…
Ik vind de manier waarop, je momenteel in het leven staat en omgaat met zowel Tania als Melissa, erg knap…
… zeer ontwapenend, kwetsbaar, puur en eerlijk….
Ook al weet ik dat de kans erg klein is dat je dit leest … ik vond dat ik je dat moest laten weten…

________________________________________________________________

Geachte Heer Brusselmans,

als auteur van enkele voetbalboeken ingesloten mijn lijst van deze boeken
worden gedrukt en uitgegeven door sportboeken broodcoorens in brakel
nu even het volgende :
boek nr 4 Trainingen en jaarprogramma voor voetbaltrainers is tamelijk succesvol
op het eerste vrije blad in dit boek hebben enkele trainers een woordje geschreven oa aime antheunis en hugo broos
voor de franse taal robert wasseige en michel preud’homme
nu is mijn vraag of jij vrijblijvend en als voetbalkenner ook een woordje in dit boek wil schrijven
deze boeken bewaar ik voor mijn kleinkinderen later en teksten en naam worden absoluut niet voor andere doeleinden gebruikt
nu is mijn vraag , mag ik U dit boek toesturen ? en schrijf je er een woordje in ?
je reactie tegemoet ziende teken ik
met beleefde groeten
________________________________________________________________

Hallo meneer Brusselmans,

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben een jonge vrouw van 24 jaar, net afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs én een enorme fan van u.
Door de goede invloed van mijn vader ben ik uw boeken beginnen te lezen.
Het allereerste boek(je) dat ik van u gelezen heb is de prachtige gedichtenbundel “meisjes hebben grotere borsten dan jongens”.
Ik zat toen in het zesde leerjaar en tot op de dag van vandaag staat dit te pronken in mijn boekenkast.

Ik ging gisteren (11 november 2013) vol goede moed naar de boekenbeurs om deze gedichtenbundel te laten handtekenen door u.
U zou aanwezig zijn van 14.30 tot 17.00. Helaas lag er aan uw stand een kaartje waarop we konden lezen dat u niet meer zou komen.
Zou het alsnog mogelijk zijn om dit boek voor mij te handtekenen? Ik denk o.a. aan het opsturen – en terug naar mij sturen – via de post?
U zou mij er een enorm plezier mee doen!

Met vriendelijke groeten,
Laura W

________________________________________________________________

Lieve Mr Brusselmans
Ik zou je graag iets vertellen. Ik ben een van je vele fans maar wist je ook dat je mijn praatmaatje geworden bent ?
Nee tuurlijk weet je dit niet, Jij weet alles van mij ! Mijn diepste gevoelens, gedachten, verdriet. Zaken die ik aan NIEMAND kwijt kan of wil, enkel aan mijn imaginair maatje – dat voorlopig gelukkig nog leeft.
En wat ik je allemaal vertel, man toch, je moest eens weten !
Het hoeft niet altijd miserie te zijn hoor, soms wil ik gewoon weten of je mijn soep lekker vindt.
Soms moet ik een beslissing nemen en vraag ik je wat jij in mijn plaats zou doen.
Tja, klinkt zot zeker ?
Ik kan het me voorstellen maar neem van me aan dat ik niet gekker ben dan de gemiddelde gek.
Ben een simpel boeretrieneke van den buiten die een doodgewoon leventje probeert te leiden.
Al bij al en diep in mijn hart hoop ik dat je dit als een compliment beschouwt.
Wie weet kan je genieten van de gedachte dat er iemand is die je als zielsmaatje ziet ?
En waarom HB ?
Gewoon omdat het zo is.
(tis niet dat ik er zo nog 25 andere heb voor alle duidelijkheid)
Voila, dit wou ik even kwijt… hopelijk heb je er wat aan.
Wie weet hoor ik nog iets van je, indien niet, ook goed want dit bedoel ik nu net : je blijft mijn maatje !
Warme groetjes, Katelijne

________________________________________________________________

beste Herman,

morgen ga ik beginnen aan je 12de boek, nog 52 te gaan dus, althans dat dacht ik, maar ik kan er alweer bijna twee aan toevoegen….

ik zag je vanmorgen in de herhaling bij “boeken”, en meteen schoten me 2 vragen te binnen:
a. vind jij ook niet dat een terrorisme-deskundige (de gelovige Beatrice de Graaf) niet gelovig
zou mogen (nee, moeten) zijn? zoals je weet zijn 99 van de 100 terreurdaden op religieuze gronden.
2. wanneer kom jij nou eens bij zomergasten??? ik wil niet steeds in slaap vallen namelijk….

keep up the good work!

groet, (ook) Herman […] ( Nederland).

post scriptum: eh…..ben ’t vergeten….
________________________________________________________________
Geachte heer Brusselmans.

Ik heb mij altijd aardig vermaakt met uw proza en manier van doen.

Mijn laatste aankoop, een aanbieding nog wel, was de driedubbele ‘Mijn hoofd loopt om’.

Wat een waardeloos boek en ver beneden uw niveau.

Het is vandaag met het oud papier meegeven.

Ik wens u een fijne dag verder, maar ik ben even Brusselmans-zat.
________________________________________________________________
Beste Herman,

Een goede vriend van mij gaat eind deze maand trouwen en is groot fan van u. Aan mij is gevraagd om een speech in de kerk te houden. Het leek mij fantastisch om een stukje van uw geschreven text daarin te verwerken, welke terug slaat op zijn leven.

Enkele themawoorden van zijn leven zijn: Agressief, fanatiek vogelaar, koppig, waanzinnig grappig, niet gelovig/wel in de kerk.

Een kleine text zou al meer dan genoeg zijn en ik zou u eeuwig dankbaar zijn!
________________________________________________________________
Beste mr. Brusselmans

Mijn naam is Tatjana. Ik heb enkele boeken en columns van u gelezen. Ook heb ik enkele Youtube filmpjes van u gezien die gaan over u werk en over uw privéleven. Ik ben vastbesloten dat ik niet op zoek moet gaan naar mijn eigen waarheid langs die weg.

Ik heb zojuist uw boek ‘Watervrees tijdens een verdrinking’ gelezen – mooie boekcover trouwens. Ik schrijf u omdat de gelijkenis van dit boek aanzienlijk is als ik u verhaal met het mijne vergelijk. Zelf kom ik uit een lange periode van moeilijke relaties en ik merk dat ik cynisch aan het worden ben betreft de liefde. Sorry dat ik u opzadel met mijn privéproblemen, dat is niet de reden waarvoor ik schrijf. Wel voor het volgende. Volgens mij zouden we goed kunnen opschieten, want ik wissel de gevoelens van angst, telleurstelling, woede en verdriet regelmatig af.

Ondanks dat de breuk met uw (ex)vrouw inmiddels enkele jaren geleden is zou ik het fijn vinden met u te praten over de gevoelens die u ervaart.
Als u toevallig de tijd vindt kunnen we elkaar misschien ontmoeten en een gesprek voeren met een kop koffie of een Fanta erbij.

Hartelijke groet
________________________________________________________________
Beste Herman

Als notoir kattenliefhebber kan ik jou misschien inspireren om alsnog een vervolg te breien aan het ‘Seinfeld’ verhaal.

Jonge katjes zijn over het algemeen speels en wild, geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Een oplossing dient zich aan in het adopteren van een oudere, berustte poes uit het asiel. Hier komen veel oudere dieren terecht die al manieren hebben en het vandalenstreken uithalen al min of meer verleerd zijn.

Veelal zijn de diertjes rustig en al content als ze meer dan 1m² vrijheid hebben en een medebewoner in huis die hen respecteert, op tijd en stond eten geeft en zorgt voor een proper toilet.

Ik geloof dat je veel zult missen zonder kat. Vreemd dat jij van kleine hondjes fan bent, ik zou je eerder linken aan een grote hond. Zelf ben ik (naast poezen, ezel, hangbuikvarkens en geiten) eigenaar van een Duitse herder die ik bij nader inzien beter Shadow had genoemd.

Een standup comedian (weet niet meer wie) maakte een mooie vergelijking tussen kat en hond. Een hond kun je gek maken door te zeggen ‘Kijk, wat is er daar, kijk, kijk, …’. De hond springt gegarandeerd stapelgek rond op zoek naar wat hij denkt dat je ziet.

Bij een kat is dit net andersom, een kat kan zodanig met opengesperde ogen naar een bepaald punt staren, veelal een punt dat zich ergens achter je rug bevindt en aldus niet zichtbaar zonder zich om te draaien, dat jij degene bent die nerveus rondspringt en op zoek gaat naar hetgeen de kat gebiologeerd naar zit te staren.

Er schuilt trouwens een heel goed mens onder je ruige imago, chapeau hoe je opkomt voor dieren en toegeeft dat je een groot hart voor dieren hebt. Ook je heimwee naar vervlogen tijden, mensen en dieren is me niet vreemd, mochten al mijn overleden huisdieren nog in leven zijn, ik zou een hele zoo kunnen vullen. Ik mis mijn oma na 16 jaar nog elke dag en mag er niet aan denken mijn ouders te verliezen.

Afscheid nemen hoort bij het leven zegt men maar ik vind de ‘natuurlijke gang van zaken’ nog steeds heel tegennatuurlijk.

Als volwassen worden betekent dat ik kil, koud en gevoelloos moet worden, dan blijf ik liever kind.

In afwachting van het beloofde paradijs… .

Tevens wens ik van de gelegenheid gebruik te maken om te melden dat ik 100% genoten heb van ‘Mogelijke
memoires’. Ondanks het feit dat ik een lezer van het eerste uur ben van jou oeuvre was ik in de loop der jaren afgeweken van het pad dat leidt naar de Brusselmans boeken in de bibliotheek. Ja, ik ga naar de bibliotheek want ik heb een zoon – hij heet niet Bom – die al even fervente boekenwurm is en het zijn harde tijden.

In afwachting van jouw volgende boek warme groeten,

________________________________________________________________
Beste heer H. Brusselmans,

Ik wilde u er attent op maken dat in het tweede deel de spiraaldriehoeken voor de economie, de politiek, het onderwijs en de netwerken zijn uitgewerkt die de grote waarde en kracht van die figuren doen blijken, met, last but not least, de veiligheid eraan verbonden. U zult zo meer duidelijkheid krijgen erover, wat ik ten zeerste aanraad. U ziet het maar, he. Geef gerust een seintje als u ze wilt zien. Het is allemaal complex en overdonderend, in het begin, maar eens u er mee ‘weg’ bent is het een zaligheid, geloof me!
Dat vraagt zijn tijd, maar het komt wel.

Vriendelijke groeten,

Jan
________________________________________________________________
Beste Herman,

ik ga u toch niet sterkte wensen omdat het uit is met uw vriendin?! Dan kan ik wel aan de gang blijven gezien de echtscheidingen om mij heen.
Ik zal u sterkte wensen als uw geliefde kameraad op vier poten u verlaten heeft, om wat voor reden dan ook.
Dan pas zal ik u sterkte wensen. En mocht ik hem ergens vinden, dan lok ik hem naar me toe en breng ik hem terug bij u. Dit is een belofte. Omdat ik u heel graag lees.

Jeanette
________________________________________________________________
Beste,

Een paar jaar geleden verscheen er in Het Laatste Nieuws een artikel dat als volgt begon : Ik liep over straat na te denken over de dingen zoals ze zijn maar ook zoals ze zich voordoen, en het verschil daartussen, toen ik weer bij volle bewustzijn kwam en net op tijd een duizeling wist te verbijten die me anders zonder twijfel had laten neervallen…………….
Kun je me vertellen wat de oorzaak is van dit fenomeen( Ik vermoed toch dat je dit zelf hebt meegemaakt en waarschijnlijk verschillende keren) en hoe je hebt geprobeert om dit akelig voorval te bestrijden.Ik maak het ook af en toe mee en vind dit erg eng.Is het misschien te wijten aan overconcentraite of louter stress ?
Ik hoop dat je me een wederwoord zult geven. louis
________________________________________________________________
beste Herman,
iedereen vraagt mij een boek te schrijven, maar ik kan niet schrijven (niet dat ik niet kan schrijven letterlijk, dat kan ik zelfs heel goed, allé, toch zonder te veel fouten), maar een “boek”. Ik zou niet weten hoe te beginnen. Toch blijf ik elke keer mensen tegen te komen die vinden dat ik een boek moet schrijven. Over mijn leven. Voor hen interessant, voor mij niet echt zo. sommigen vinden zelfs dat het een trilogie moet worden. Waar halen ze het, denk ik dan. OK, ben 54 en kan lang worden, vandaar trilogie misschien. Maar hoe begin ik daaraan. Ik kan beter vertellen dan schrijven. Mijn vertellen is ook soms flarden van hier en dan daar. Moet dan geordend worden. Maar dan moet ge tijd en geduld hebben. Waar vind ik dat???????? Tijd….ik moet nogal veel werken, ben 12 uur weg per dag. Geef les aan pubers “frans”. Geduld?? Heb ik al gans die dag moeten hebben. Is moeilijk.
Kunt ge me een hint geven hoe ik dat dan moet doen. Een start?????????????? Een begin???????????
martine
________________________________________________________________
Beste Herman,

Hoe gaat het met uw gezondheid? Ik bewonder uw schrijven enorm en moet ontzettend lachen om u als persoon!
Ik ben Sandra van den Brule , 34 jaar en kom uit Breda. Mijn hobby is creatief schrijven en het is een droom om een
boek uit te geven. Ben geboren uit Indonesie maar woon al heel mijn leven in Nederland.
Wil u vragen of u mijn gedichten en teksten voor mijn boek kunt herschrijven?
Zou u op mijn email kunnen reageren als u tijd heeft?

Vriendelijk groetjes,

Sandra
________________________________________________________________
Beste Herman,

Ik ben een trouwe lezer van uw colums, niet van uw boeken !
Zoals u kan zien aan het onderwerp ben ik zot van dat mooie vrouwtje: een engelengezicht gecombineerd met een hoge intelligentie.
Mijn vraag aan de meester van de techniek hoe penetreren achterwaarts in de poes ! Kan u mij bevestigen dat dit lekker wijfje zich leent tot dergelijk gedrag ??
Ik ben tot de jaren van verstand gekomen ( 64 ) dat NIETS menselijks vreemd is.

In alle geval, bedankt voor uw reactie, ook als ze niet komt.
________________________________________________________________
Hallo,ik ben said b ,geboren en getogen in Gent,spoorwegbediende,gehuwd met halima en trotse vader van 5.
Ik schrijf je deze open brief ,Gentenaar,omdat ik her en der frustraties hoor,ontevredenheid,verzuring en onverdraagzaamheid bij de mensen.Ik vind niet dat het koek en ei is tussen Vlamingen en allochtonen.Ik voel dat op de werkvloer.in het openbaar of als ik in de supermarkt rondloop.Ik hoor dan fluisteren die marokkanen daar,tot ze me Gents horen klappen, dan trekken ze z’on ogen natuurlijk.
________________________________________________________________
niet gebruikelijk dat ik dit doe maar het is sterker dan mezelf : laat me u zeggen dat de tranen van verdriet over mijn wangen rolden na het lezen van uw boek. Ik verwerk zelf de breuk met een vriendin. Hoewel we elkaar nog horen en zien wordt de afstand met de tijd groter. Het valt amper te aanvaarden dat ze zich (mogelijks) amuseert met anderen. Ik las heel wat gelijkenissen tussen uw en mijn verhaal.
Bedankt om het met zoveel lef op papier te zetten.
Veel sterkte en succes verder.
________________________________________________________________
Beste Herman,

In Gent was je zus gedurende 4 jaar mijn beste vriendin. Bijna dagelijks zagen we elkaar. Na de studies zijn we elkaar uit het oog verloren. Ieder gaat zo zijn eigen weg en leert nieuwe mensen kennen. Gedurende die vier jaar viel het mij op dat ze steeds met bewondering over jou sprak maar nergens vind ik van jou enige verwijzing naar haar (heb vele van je boeken gelezen, biografie enz). Weet wel dat je een niet zo goede verhouding tot je vader had en ik denk dat Mia ergens dat mss wel had.
Waarom nu die mail, wel langs deze weg zou ik je willen vragen of je een gsm nr hebt waarop ik haar zou kunnen bereiken. Ik vermoed dat ze ergens lesgeeft en een vrij burgerlijk leven leidt. ik kende haar als een plichtbewust iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel (beetje tegenpool van jezelf vermoed ik).
Indien je over enige gegevens beschikt zou die dan willen mailen naar mij?

mvg
________________________________________________________________
Beste H. Brusselmans

Waarschijnlijk zult u deze mail persoonlijk nooit lezen. Moest dat toch het geval zijn, dan wil ik u vragen om hulp.

Ik wil graag een kortverhaal schrijven. Nu, ik heb nog nooit geschreven, maar mijn sollicitatiebrieven zijn erg goed! Misschien is het zelfs een impulsieve uitdaging die ik wil aangaan, een bezigheid, mezelf nuttig willen voelen… En het feit dat ik altijd al eens met u aan een toog wilde zitten met een pint, of een spuitwater voor u, in de hand. Eddie is welkom!

Als ik al hulp wil, dan is het wel van jou. Dus, wat denk je van mijn voorstel?

Vriendelijke groeten
________________________________________________________________
Beste Herman,

Ik ben sinds 1983 fan van jou.
Ik heb al je boeken. Allemaal. Geen enkele ontbreekt.
Er is slechts één boek dat ik telkens binnen de 48 uur heb gelezen en dat is een boek van jou. Het komt uit, ik koop het en ik heb het 48 u later uitgelezen. Zo’n fan ben ik.
Ik ben een leeftijdsgenoot van je.
Ik ben een streekgenoot van je.
Zele.
Ik heb je zien voetballen op Berlare.
Ik heb je weten starten bij RVA.
Ik ben getrouwd met ook een Herman.
De zoon van Clovis en Madeleine van den Dijk in Zele
Madeleine een nicht van je ma.
Maar dat is allemaal niet belangrijk.
Ik hou van je schrijven.
Het doet me heel vaak lachen.
Ik hoop op een vervolg van je Watervrees tijdens een verdrinking.

M.
________________________________________________________________
Beste Herman,
Als lid van een leesclub had ik jouw boek uitgekozen. Een van de leden was niet meer in staat om na bladzijde 69 (toeval!!!!) verder te lezen. Ter verzachting van haar leed heb ik een cupcakje laten maken met jouw beeltenis. Ze heeft je een flinke lik over je kop gegeven en toen stevig de tanden in je gezet. Met andere woorden: je roman was niet te pruimen maar de cupcake was om op te vreten.

Bij deze de foto’s van de cupcake,

Groetjes namens alle dames van de leesclub.

________________________________________________________________

Voor Tania of het verdriet van Brusselmans

De wereld is gemaakt voor tweeen van duivels gebroed tot valse weeen het dwingt de hoogmoed op de knieeen de vader, de zoon, de heilige geest en meer van deez gedrieen. En nog het meest, ben ik in je ziel geweest. Voel ik de fantoompijn van een ziekelijk alleen zijn onderschrijf ik met een laatste kus, jouw eigen “Koning Cunnilingus”

sterkte miranda

________________________________________________________________

Ik ben al vele jaren een zeer grote en onvoorwaardelijke fan van Herman. Ik heb op de twee recentste na al zijn boeken gelezen  Ik zou hem dat eens graag zeggen.  Deels door Herman zijn mijn gezin en ik zeer geïnteresseerd in Gent en bezoeken wij het ook regelmatig.  We gaan dan ook steeds in de Aba-Jour iets eten en drinken.  Omdat we daar graag komen maar ook omdat we dan dicht bij Herman zijn. We hebben hem daar trouwens al gezien.  Vorige week kwamen we Herman opnieuw tegen toen hij een wandeling maakte met Eddie.  Mijn vrouw zegt dan altijd dat ik Herman eens moet aanspreken maar dat doe ik niet omdat ik weet, door het lezen van zijn oeuvre, dat hij dat absoluut niet opprijsstelt. Ik zou hem graag eens een brief sturen waarin ik hem vertel hoezeer ik zijn “gefingeerd autobiografisch proza” apprecieer en hoe zielsverwant ik me met hem voel.  Ik weet dat hij in Oudburg woont ( boven de Aba-Jour ) maar ik ken zijn exacte huisnummer niet.  Zou u me dat kunnen bezorgen?   Nogmaals voor alle duidelijkheid, ik zal Herman nooit lastigvallen.  Ik wil hem alleen maar vertellen hoezeer ik hem waardeer.  Ik zou ook eens graag aanwezig zijn op een van zijn boekenvoorstellingen.  Ik vermoed dat ” Watervrees tijdens een verdrinking” kortelings zal voorgesteld worden en zou daar graag op aanwezig zijn.

________________________________________________________________

ik heb u vandaag gezien bij een Nederlands programma. De sfeer was zeer ontspannnen, ludiek zelfs, maar ik wil u toch mijn medeleven overbrengen. Zonder effectbejag of ironie, ik heb hetzelfde meegemaakt en aan uw reaktie te zijn zit u er midden in. Een geliefde missen, waar je zo gebonden mee bent en nooit enige twijfel over hebt gehad, een vriend(in). Het is mij ook overkomen, in 2000, uit het niets en ik had er geen wapens tegen. Nu, inmiddels zoveel jaar verder, heb ik wel een geweldige vriendin, zij is Surinaams welliswaar, maar toch … Misschien niet helemaal in de sfeer van mijn betoog, mijn ex kocht het ene boek na het ander van u, zei wel dat ze vaak mijn broer en mij herkende, maar toch …

Veel sterkte met het verwerken, het is zelfs mij gelukt.

________________________________________________________________

Hallo Herman,

Wat heb ik te bieden; Geen geld,maar niet armlastig…werkzaam in gemeentebestuur.. Een goed stel hersenen… Lief ,sterk ,optimistisch van aard ,zelfstandig,leuk om te zien en goed verzorgd…45 winters jong gek op België,15 maart krijg ik de sleutel van mijn eigen flat in Emmen.. Interesse ? Reageer dan …

en zo niet dan probeer ik het over een half jaartje weer!  😉

________________________________________________________________

Hallo,

Hebt u weleens op wikipedea informatie gezocht over midlife crises? Of eens gekeken op het midlife-info forum?

Misschien vallen u de schellen van de ogen.

Ik ga uw boek lezen, ben heel nieuwsgierig.
________________________________________________________________

Geachte heer Brusselmans,

ik mocht mij geruime tijd vermaken (op diverse manieren, zie foto) met uw mooie boek.

met vriendelijke groet,

Harald

 

________________________________________________________________

Beste Herman.

Ik heb je boek ‘De kus in de nacht’ gelezen. Nu heb ik een vraagje. Je schrijft in je boek dat iedere Jos gek is. Heb jij hier een onderzoek naar gedaan? Ik neem aan van wel. Zelf heb ik al de Jossen in mijn omgeving onder de loep genomen. Het klopt bij mij echt. Al de Jossen die ik ken zijn op 1 of andere manier gek. Ik werk zelf met mensen met een verstandelijke beperking en met mensen met een probleem gedrag. Ik weet dus wel wanneer iemand gek is.

Ik hoop dat er in je volgende boeken ook dit soort leuke tipjes zitten. Ik vind het wel leuk om dit soort uitspraken uit te zoeken.

Groetjes Ad

________________________________________________________________

Goedenavond,
Graag zou ik willen weten waarom ik geblockt ben op Twitter. Ik zou een antwoord erg op prijs stellen.
Vr.gr. josselynwr
(dit bericht is leuk, omdat Herman Brusselmans helemaal niet, zo ver bekend is, überhaupt op Twitter aanwezig is, red.)

________________________________________________________________

Geachte Heer Brusselmans..

De “jonge Oppergod” beschikt nog steeds niet over een website die door de lezer simpel kan worden afgedrukt. ‘T is maw. een puinzooi.

Ik ben echt niet van plan om alle titels van Uw boeken over te schrijven en dus met een velletje papier de boekwinkels af te gaan en ik heb er pas 4 kunnen scoren omdat ze er toevallig lagen.

Zorg maar lekker voor een goede site. Moet geen probleem zijn voor een zo bijdehante schrijvert. Graag alles terzake met enige spoed regelen want ik lees Uw boeken bij voorkeur tijdens mijn verblijf in het buitenland en dus vakanties. Die tijd komt vanaf heden snel in zicht. en bovendien wil ik de familie de kans geven eindelijk eens met een behoorlijk cadeau op de proppen te komen als ik jarig word. Met vriendelijke groet(en);

________________________________________________________________

ben van plan om een boek te schrijven maar voordat ik daar tijd en energie in ga steken, zou ik u graag mijn openingszin ter beoordeling aanbieden. Zoals u weet is die van doorslaggevend belang of iemand besluit om een boek aan te schaffen. Mocht mijn openingszin u niet interesseren om verder te lezen, dan is het wellicht niet verstandig om de roman die ik in mijn hoofd heb verder uit te werken.

Mijn openingszin is:

Zittend op de wc kan ik niet achterhalen of de geur die ik ruik van mijn eikel afkomstig is, of uit mijn anus.

Hopen op een reactie uwerzijds verblijf ik,

________________________________________________________________

Beste Herman,

Na het lezen van je quotes vond ik er 1 ontbreken nl.: Ieder mens is uniek, behalve ik!
Mijn man vindt deze prachtig en gebruikt deze dan ook.

Ik zal je niet vervelen met een heel verhaal en hou het dus kort.
Mijn man heeft 4 jaar gelden een herseninfarct gehad (toen woonden wij nog in Belgie) en heeft 11 weken op de intensieve zorgen gelegen (in Antwerpen en Genk).
Ook nadat hij uit z’n coma van 3,5 week kwam was er moeilijk contact en kon hij niet praten door dat buisje in z’n keel. De eerste keer dat ik iets van hem hoorde was een enorme lach, een lach om jou (in De Wereld draait door). Bedankt.
Zoiets vergeet ik nooit meer.
Hij was altijd een grote fan van je werk en is dat nog steeds, al moet hij nu voorgelezen worden.

________________________________________________________________

Dag Herman,

Met het jeugdhuis in Ninove hebben we een carnavalvereniging: “Veur Tier Toisj”. Intern verkiezen we elk jaar een Prins Carnaval, een prinsverkiezing of het scherpst van de snee, net als in het naburige Aalst is carnaval hier immers ook het hoogtepunt van het jaar! Nu was mijn vraag of je eventueel een korte videoboodschap kon opnemen (vlug vlug met de webcam of zo) om onze show wat op te smukken. Die videobooschap moet niet meer bevatten dan een simpele “Dag Veur Tier Toisj, Herman Brusselmans hier en graag had ik het nummer Hello van Martin Solveig (of een andere vette schijf) aangevraagd zodat jullie daar eens lekker uit de bol kunnen gaan” of iets dergelijks. Nu, als dit niet past in je drukke agenda, ni probleem ni e! Je zou er ons gewoon een geweldig plezier mee doen :). We houden onze vingers gekruist!
Indien je iets opneemt mag je het doorsturen naar (verwijderd)@hotmail.com

Groeten en een prettig jaar!

________________________________________________________________

Wat een woordenschat hebt gij als schrijver.Kloten over de wever en luis op een rode schaamhaar.Uw vonstige woorden pleiten voor U als……..

________________________________________________________________

Stuk onbenul,
Schoenmaker blijf bij uw leest en blijf met uwe domme ,lelijke kop van het scherm en uit de pers.
Bart DE Wever heeft meer verstand in zijn kleine teen dan jij in je lelijk
Hoofd. Het is juist door gasten en politiekers lijk jij dat Belgie maar vooral Vlaanderen in de shit zit. Of moet Vlaanderen eeuwig melkkoe blijven spelen;Schijnbaar snap jij helemaal niet over wat het hier gaat?Het zou mij niet verwonderen.
Nog een allerslechte dag verder

________________________________________________________________

Schrijverke van mijn voeten, onbenullig klein langharig vuilspuiend manneke.

________________________________________________________________

Vlaanderen weet al langer dat je nen ongelofelijke sos bent, wij hopen en zijn er zeker van dat je vroeg of laat,
om in jou taal voort te gaan, op je kloten gaat krijgen.

Verhuis aub. Ga in Oostende wonen tutter.

________________________________________________________________

Vooraleer gij uw stinkende muil open doet , leer eerst wat manieren

Hallo , ik las daarjuist een artikel , ik wist niet dat Brusselmans zo dom is dat hij voor de sp.a is , hoe dom kan je zijn ?
Ik heb het laatste boek gekocht van hem .
Groeten.

________________________________________________________________

ik hoop dat ze heel vlug op uw lelijk bakkes slagen.

________________________________________________________________

Bent u voor het ogenblik in Lomé Togo ? Indien niet heb ik hier uw een ei-ige tweelingsbroer gezien

groetjes en prettige feesten

________________________________________________________________

vertrek toch naar nederland: ’t zit daar vol met kakkerlakken zoals jij!

________________________________________________________________